Fysiotherapie en Manuele therapie Van Hoof

Peter Dommels

Peter DommelsNaam:
Peter Dommels

E-mail:
p.dommels@fysiovanhoof.nl

Ervaring:
Interessante ervaringen opgedaan als Sportdocent (BEd) waaronder deel uitmaken van de medische begeleidingsstaf, verzorgen van sportrevalidatie en performance trainingen wakkerde mijn interesse aan voor sportfysiotherapie. Dit leidde tot de opleiding tot fysiotherapeut (BSc) en daarop volgende de Masteropleiding tot sportfysiotherapeut (MSc). Door medische begeleiding in diverse takken van sport is de fascinatie voor knierevalidatie ontstaan met de voorste kruisbandrevalidatie in het bijzonder. Het was dan ook geen toeval dat onderzoek naar Motorisch leren in de revalidatie na een voorste kruisbandreconstructie het onderwerp van de Masterthesis werd. Momenteel werk ik met veel plezier bij Fysio- en Manuele Therapie van Hoof waarin ik mij dagelijks kan bezighouden met het revalideren, begeleiden en fysiek trainen van sporters.


Opleiding:
2004-2008 Fontys Sporthogeschool (Sport- en bewegingsdeskundige, Sportdocent LO)
2008-2012 Fontys Paramedische Hogeschool (Fysiotherapie)
2013-2017 Avans+ & NPI Specialized Physical Therapy: Master of Science Physical Therapy in Sports.

Specialisaties:
• Diagnostiek acute & chronische blessures heup, knie en enkel
• Pre en postoperatieve orthopedische revalidatie van heup-, knie en enkel
• Sportrevalidatie top- en breedte sporters
• Bewegingsanalyse
• Motorische leren in revalidatie, prestatie en preventie

Uitdaging:
Mijn uitdaging ligt in het opzoeken van grenzen, zowel samen met sporter als voor mij persoonlijk. Mijn streven is om het beste in de sporter naar boven te halen binnen de revalidatie maar daarna op het veld. Met veel passie voor sport en het vak (sport)fysiotherapie, enthousiasme, gedrevenheid, hard werken en plezier hoop ik mijn steentje bij te dragen aan het ontwikkelen van een duurzame, blessurearme sportcarrière voor een sterkere, snellere en een fittere sporter. Mijn motto hiervoor is: “If you can’t do it, you can’t do it yet!”

Waarom Fysio van Hoof:
Fysio van Hoof wil excellente zorg bieden aan haar cliënten. Dit past helemaal bij mij als persoon, persoonlijk streef ik naar progressie, ontwikkeling en ontplooiing van om het vak sportfysiotherapie naar een hoger plan te tillen. Zodat we samen de (sport)fysiotherapeutische zorg kunnen optimaliseren en inzetten voor u als cliënt.
Binnen Fysio en Manuele therapie van Hoof zijn talloze mogelijkheden aanwezig om dit te bereiken!.

Typisch Peter:
Gedreven, gemotiveerd, passie voor sportfysiotherapie, sport en bewegen, avontuurlijk, enthousiast, leergierig, sociaal, tikkeltje eigenwijs, innovatief, creatief. Geniet in zijn vrije tijd enorm van uitdagende sporten zoals kitesurfen, snowboarden , voetbal en crossfit.