Fysiotherapie en Manuele therapie Van Hoof

Fysiotherapie bij enkel- en voetklachten

Fysiotherapie bij enkel- en voetklachten

Fysiotherapie bij Enkel- en voetklachten

Fysiotherapie bij platvoeten en holvoeten
Symptomen:
Bij een platvoet is het mediale voetgewelf afgenomen of niet meer aanwezig. Bij een holvoet is de boog juist toegenomen. Doordat het voetskelet is ingezakt raken verschillende gewrichten, banden, pezen en spieren overbelast. Dit veroorzaakt pijn die langs de buitenenkel kan uitstralen.

Behandeling:
Steunzolen en adequate fysiotherapie zullen in de meeste gevallen afdoende helpen.

Fysiotherapie bij achillespeesklachten
Symptomen:
Achillespeesklachten beginnen vaak geleidelijk. In het begin is er pijn en stijfheid na een sportactiviteit. Vervolgens blijft de pijn steeds langer aanwezig. Uiteindelijk ontstaan soms ook klachten bij normale dagelijkse activiteiten zoals (trap)lopen.

Behandeling:
Factoren die overbelasting van de achillespees veroorzaken dienen aangepakt te worden. Fysiotherapie levert zeer goede resultaten op bij achillespeesklachten. Mocht een operatie nodig blijken, dan is fysiotherapie in de nabehandeling essentieel. Onze (sport)fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in behandeling van achillespeesklachten en werken daarbij nauw samen met sportartsen en medisch specialisten.
Let op: Achillespeesklachten kunnen ook symptoom zijn van sluimerende lage rugklachten. De manueel therapeut kan u helpen.

Fysiotherapie bij enkeldistorsie (verzwikking)
Symptomen:
Enkeldistorsie (verzwikking) is een veelvoorkomende blessure, vaak gepaard gaande met een beschadiging van de banden aan de buitenzijde van de enkel (scheuren van de enkelbanden). Enkeldistorsie gaat vrijwel altijd gepaard met een bloeduitstorting en zwelling en bewegingsbeperking of -belemmering in het enkelgewricht.

Behandeling:
Afhankelijk van de ernst van de enkeldistorsie kan fysiotherapie uitkomst bieden bij het genezingsproces van de enkeldistorsie en bij het voorkomen van herhaling. Vooral balans- en sportgerichte oefeningen zijn vaak essentieel om herhalingskans te minimaliseren.

Fysiotherapie bij overige klachten aan de voet of enkel
Uiteraard zijn er tal van andere pijnklachten aan de voet of enkel waarbij (fysio)therapie uitkomst kan bieden. Neemt u hiervoor gerust contact op met ons.