Fysiotherapie en Manuele therapie Van Hoof

Fysiotherapie bij hoofdpijn en halsklachten

Fysiotherapie bij nekklachten

Hoofdpijn en halsklachten

Fysiotherapie bij hoofdpijn en halsklachten
Vrijwel iedereen heeft wel eens last van zijn hoofd. De meest bekende en meest voorkomende vormen zijn migraine en spanningshoofdpijn. Ook pijn optrekkend vanuit de hals komt vaak voor. Fysio- en manuele therapie kunnen bij hoofdpijn en pijn in het halsgebied uitkomst bieden.

Fysiotherapie bij migraine en andere pijnvormen

Symptomen
Migraine betekent letterlijk “half hoofd” en kenmerkt zich door heftige kloppende pijn meestal aan één zijde van het hoofd. Het is een zeer pijnlijke vorm van hoofdpijn. De verreweg meest voorkomende klacht aan het hoofd is spanningshoofdpijn. Hij wordt toegeschreven aan overmatige spanning in de nek- of gelaatsspieren. De pijn is mild tot matig intensief en drukkend of klemmend van aard. Een andere soort klacht aan het hoofd is de zogenoemde “cervicogene hoofdpijn” (nek-hoofdpijn).

Behandeling

Fysiotherapie bij migraine en andere hoofdpijnen is vaak zeer heilzaam. Met name spanningshoofdpijn en cervicogene hoofdpijn kan de fysiotherapeut of manueel therapeut goed behandelen. Hij kan eventueel vastzittende spieren en nekwervels weer los maken.

Fysiotherapie bij overige klachten aan uw hoofd of hals

Uiteraard zijn er tal van andere hals- en hoofdklachten waarbij (fysio)therapie uitkomst kan bieden. Neemt u hiervoor gerust contact op met ons.