Fysiotherapie en Manuele therapie Van Hoof

Fysiotherapie bij dwarslaesie

Fysiotherapie bij dwarslaesie

Fysiotherapie bij dwarslaesie

Een dwarslaesie wil zeggen dat er schade aan het ruggenmerg bestaat. De oorzaak hiervan kan een ongeval zijn of een niet traumatische oorzaak, zoals een ontsteking of een bloeding. Het ruggenmerg werkt als boodschapper tussen de hersenen en de spieren.

Een dwarslaesie hoeft niet te betekenen dat het ruggenmerg geheel is doorgesneden. Ook kleinere beschadigingen van het ruggenmerg kunnen er voor zorgen dat boodschappen niet meer goed kunnen worden doorgegeven. Hierdoor kunnen de hersenen niet meer optimaal met de rest van het lichaam communiceren, waardoor er stoornissen ontstaan in motoriek (beweging) of gevoel.

Mensen met een dwarslaesie volgen eerst een revalidatieprogramma in een gespecialiseerd centrum
Om een optimale zelfstandigheid te bereiken en zo goed mogelijk in conditie te blijven kan fysiotherapie ook na de revalidatiefase worden gevolgd.

Paramedisch Centrum Van Hoof beschikt over behandelaars van meerdere disciplines (fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtist) die gespecialiseerd zijn in neurologie.

Er is een goede samenwerking met de revalidatieartsen.

De praktijk is goed toegankelijk voor mensen die beperkt zijn in hun mobiliteit of die rolstoelafhankelijk zijn. Voor vragen kunt u bij ons terecht en u bent van harte welkom om onze praktijk te bezoeken.