Fysiotherapie en Manuele therapie Van Hoof

Geen verwijzing nodig

Fysiotherapie Valkenswaard / Dommelen

Fysiotherapie en Manuele Therapie in Valkenswaard / Dommelen

Verwijzing voor fysiotherapie niet nodig
In het kader van Directie Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF) is een verwijzing van een arts voor fysiotherapie niet meer nodig. U kunt zich rechtstreeks tot ons wenden en de fysiotherapeut bekijkt vervolgens tijdens een screening of fysiotherapie heilzaam voor u kan zijn.

Voor erkende chronische klachten is wel een verwijzing noodzakelijk, uw fysiotherapeut weet welke klachten dat zijn. Uiteraard blijft het ook mogelijk om via een doorverwijzing van een (huis)arts of specialist te komen.

Screening fysiotherapie
Bij de eerste afspraak (de screening) zal de fysiotherapeut uw klachten met u doornemen. Daarbij stelt de fysiotherapeut vast of u bij hem/haar aan het juiste adres bent. Wanneer (fysio)therapie uitkomst kan bieden, kunt u vrijwel onmiddellijk met de fysiotherapeut aan uw herstel gaan werken.

De Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF) betekent een uitbreiding van verantwoordelijkheden van fysiotherapeuten. Hiervoor hebben al onze fysiotherapeuten extra scholing gevolgd.  Zo zijn ze allen goed voorbereid om direct accuraat vast te stellen of u baat kunt hebben bij fysiotherapie

Beoordeling van uw klachten voor fysiotherapie
Klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat worden veroorzaakt door een disbalans tussen belasting en belastbaarheid van het lichaam. Dat betekent: het lichaam wordt zwaarder belast dan het kan verdragen of het wordt op de verkeerde manier belast.

Bij fysiotherapie betrekken we zowel de lichamelijke als geestelijke factoren. Samenwerking met uw huisarts, specialist, bedrijfsarts of andere behandelaar is voor onze (fysio)therapeuten vaak van groot belang om uw klachten met (fysio)therapie efficiënt en doelmatig te kunnen behandelen.