Fysiotherapie en Manuele therapie Van Hoof

Referenties

Vestigingen

Lees hieronder enkele referenties van tevreden klanten. Heb je zelf een referentie? Stuur deze op via dit formulier.

Els – behandeling bij kanker
‘Moet ik dit vandaag nog doen’

“ De lezing van Maartje en Laura gaf een duidelijk beeld van hoe je, ondanks verminderde energie, toch een aanvaardbare dagindeling kunt maken. De woorden ‘moet ik dit vandaag nog doen leek me een handig hulpmiddel. Je kunt daarbij het accent op elk woord leggen, waardoor de zin steeds een andere interpretatie krijgt. Acceptatie is ook moeilijk, maar zeer belangrijk punt. De psychische gevolgen van kanker moet je niet onderschatten. Een overzicht maken van alles wat je op een dag doet, inclusief douchen en andere noodzakelijke dagelijkse dingen, die je meestal niet meerekent, is zinvol.

Je begrijpt dan beter, dat je voor je gevoel weinig kunt, maar dat je lijf constant in bedrijf is. Misschien kun je dan tevreden zijn met alles wat je nog wel kunt. Minder frustratie, want dat is ook vermoeiend. Over je grenzen heen gaan betekent, opstaan met minder energie. Als je dan door blijft gaan eindig je met een lege accu. Resultaat: frustratie.

Nou nog doen!


Tony Roosen – Schouderklachten

In juni kreeg ik vervelende zeurende pijn in mijn rechter schouder, deze straalde uit naar mijn arm en hand. Omdat ik eerder identieke klachten had aan mijn linker arm (bleek hernia)
Heb ik maar snel contact opgenomen met Fysio van Hoof.

Daar hebben ze op een zeer professionele manier mijn, pijnklachten kunnen verhelpen. Ik kon moeilijk slapen, zitten, Auto rijden. Ben nu klachtenvrij en dat had ik niet durven dromen.
Bedankt voor alle goede en juiste zorgen.


Walter Vastré – Nieuwe heup

Mijn naam is Walter, ik ben eind mei 2017 geopereerd voor een nieuwe heup. Begin juni ben ik bij jullie gekomen voor begeleiding en herstel. Ben altijd begeleid naar volle tevredenheid. Binnenkort wordt ik weer geopereerd aan de andere heup en tot die tijd word ik nog steeds begeleid door jullie fysiotherapeuten. Team van Hoof heel hartelijk bedankt voor jullie geweldige hulp en hoop ook na de operatie weer welkom te zijn.


A.Staals
Jullie hebben een prima toegangstijd (aanmelden klachten tot 1e keer behandelen) en bellen als er uitloop is, vind ik erg prettig. De fysio’s zijn mensen waar je je prettig en begrepen door voelt. Ze probeerden samen met ons tot de kern van het probleem te komen en konden zo gericht behandelen, in 1 woord super!


J. Fleskens
Deskundigheid. Betrokkenheid. Bekijkt het probleem heel breed en geeft goede adviezen.


J vd Meijden
De deskundigheid, de vriendelijkheid en, vooral, de belangstelling naar de vooruitgang. Bovendien was de therapeut mij geadviseerd door Dr. Vellema, orthopedisch chirurg, welke ik volkomen vertrouw. Hartelijk dank voor de goede behandeling.


H. Wiersma
de behandeling was goed en efficient. geen onnodige tijds verspilling, doen waar je voor staat De mensen zo vlug en goed mogelijk te helpen.


A. Cuypers
De omgang met patienten en de prettige manier van samen werken en alle tijd en geduld voor de patiënt.Inge Hermans – Reattach Therapie

Ik ben Inge Hermans 42 jaar en had borstkanker, wat mijn leven op z’n kop zette.
Met alle kracht en positiviteit ben aangegaan. Ik kreeg een borstbesparende operatie en 21 bestralingen. Dit was een pittige tijd, maar ben deze tijd van ziek zijn goed doorgekomen. Pas toen ik klaar was met de behandelingen begon mijn echte proces. Zowel lichamelijk gaan herstellen als psychische verwerking van alles. Dit is me zwaarder gevallen dan ik had gedacht.

Mijn klachten waren vermoeidheid, slecht slapen, paniek-en angstaanvallen, overprikkeld/overstrest en mijn vertrouwen was in alles weg. Ik kwam bij de fysiotherapie terecht voor oncologische revalidatie.

Ik deed daar 2x in de week kracht-en conditietraining en ik kwam in contact met Corry Heesterbeek voor oedeemtherapie. Ik Ik kreeg het echter ook psychisch zwaarder en daar spraken we over tijdens de behandeling. Corry zei dat Reattach therapie echt iets voor mij zou zijn. Ik stond daar meteen voor open, ondanks dat ik toen nog niet goed wist wat het inhield of wat ik ervan moest verwachten. Maar ik dacht alleen, alle hulp is welkom!

De 1ste behandeling voelde wat onwennig en ik wist nog niet zo goed wat ik ermee moest, maar het voelde wel goed. Bij de 2de behandeling voelde ik de bedoeling van deze therapie wel en kwam er ruimte voor emotie en gevoel. Kanker gooide niet alleen mijn leven op zijn kop, maar ook al het “oude” onverwerkte gevoel/emotie lag ineens terug op mijn bordje. Ik kwam erachter dat ik nu echt op moest gaan ruimen en gaan leren loslaten, accepteren en weer vertrouwen gaan krijgen.

Gedurende de Reattach behandelingen merkte ik dat ik weer ruimte kreeg in mijn hoofd en dat de chaos geordend werd. Ik kon weer helder denken en dieper naar mijn gevoel. Ik ben nu 3 maanden verder en voel dat ik een ander mens aan het worden ben en anders in het leven sta. Ik heb weer vertrouwen gekregen in mezelf, mijn lichaam en mijn omgeving. Oud zeer heb ik los kunnen laten en accepteren, en de kanker heb ik kunnen plaatsen voor mezelf. Ik durf mijn nieuwe leven weer stap voor stap op te pakken zonder verwachtingen en zonder angst. Ik kijk uit naar alle nieuwe dingen die mijn pad me weer gaan brengen. Ik heb er zin in! En dit alles doordat ik dit jaar kanker kreeg.

Het klinkt raar, maar kanker was voor mij een cadeau. En mede dankzij de Reattach therapie heb ik mijn verleden los kunnen laten en kijk ik weer vol goede moed naar de toekomst.

Carpediem!


Ria Lemmens

Enkele weken geleden kwam ik bij jou voor klachten aan mijn heup/achterkant bovenbeen. Na de eerste behandeling, kreeg ik oefeningen voor thuis mee.

Na slechts 4 behandelingen, en natuurlijk trouw mijn huiswerk maken, waren de klachten verdwenen!

Hartelijk dank voor jullie gedreven inzet, jullie zijn echt vakmensen!


Dyonne Vlemmings – Helmond

In augustus 2016 ben ik met een flinke hernia thuisgekomen van vakantie. Wegens het feit van een eerdere dystrofie werd een grote operatie afgeraden omdat de dystrofie dan terug kan komen. Op advies van een kennis bij de praktijk Van Hoof terechtgekomen. De Manueel therapeut daar heeft mij met toegespitste oefeningen en goede begeleiding zover geholpen, dat ik zonder operatie intussen weer aardig vooruit kan en zoetjes aan weer wat kan gaan sporten.

Ondanks de afstand (45 minuten enkele reis) ben ik eerst 2 x per week en later 1 x per week heen en weer gereisd voor deze therapie. En ik heb het er graag voor over gehad. Ik ben Fysio van Hoof heel erg dankbaar voor de goede tips en begeleiding! Ik raad iedereen die het vraagt, aan om hier naartoe te gaan.


Addy Cuppens – Oncologische revalidatie

In november 2016 heb ik kennis gemaakt met Fysiotherapiecentrum Valkenswaard. Na 11 maanden ziekenhuisbehandelingen en operaties was mijn conditie naar het nulpunt gedaald.
Ik wilde graag weer conditie opbouwen zodat ik in de loop van dit jaar weer een paar uurtjes aan het werk zou kunnen. Ik vroeg aan mijn arts in het ziekenhuis om een verwijzing voor oncologische revalidatie.

In overleg met de fysiotherapeute Maartje Oomen werd hiervoor een plan gemaakt:
2x per week oedeemtherapie door Maartje en Corry Heesterbeek en 1x per week fysiotherapie door Maartje. Mijn arts zei dat ik me er geen wonderen van moest verwachten maar baat het niet schaadt het niet. De behandelingen hadden echter al heel snel een positief effect.
Door de oedeem therapie is mijn buik nu veel zachter en zoekt het vocht een andere weg door het plakken van pleisters op mijn buik.

Ik ben echt stukken vooruit gegaan sinds november:
Door de fysiotherapie wordt mijn conditie met de week beter.
Ik Wandel nu 3x daags met hond 45 minuten tot een uur.
Ik kan nu weer kleine stukjes fietsen.
Eind Januari ben ik voor een paar uurtjes per week aan het werk gegaan en volgende week wordt dit uitgebreid met nog een paar uurtjes.
De pijn is stukken minder waardoor ik minder pijnmedicatie hoef te gebruiken.
Ik heb de stellige overtuiging dat ik zonder de therapieën van het therapiecentrum Valkenswaard nog lang niet zover zou zijn gekomen.
Het heeft mijn kwaliteit van leven aanzienlijk verbetert.
Ook heb ik de overtuiging dat ik samen met de therapeuten nog verder kan komen om meer kwaliteit van leven op te bouwen.


Rian Hendriks – met Stuitklachten

Na een lange tijd met erge stuitklachten en diverse fysio behandelingen ben ik via de arbo arts doorverwezen naar paramedisch centrum van Hoof.

Er werd heel goed naar mijn klachten geluisterd en al snel geconstateerd dat mijn stuitprobleem mede door problemen in mijn onderrug veroorzaakt werd.

Door goede gerichte behandelingen en rug oefeningen (die ik nu dagelijks doe) ben ik nu na ruim n half jaar bijna 100 % pijnvrij!

Ik wil Fysio van Hoof bedanken voor haar enorme expertise!


Ad – Oncologische revalidatie

De uitkomst was boven verwachting, de conditie is tijdens de therapie met 30 en de fysieke kracht met 50% toegenomen.

Zelfs Drs. Aldershof van de Sportmax was zeer verrast met het de resultaten. Hier is dus een compliment naar jullie wel op zijn plaats. Natuurlijk heb ik het zelf moeten doen maar het was goed en fijn te trainen onder begeleiding en ondersteuning van het complete team. Ik kan niet anders dan jullie hiervoor te bedanken.


Netty – heup- & rugklachten

Dankzij het vakmanschap van de gespecialeerde fysiotherapeut is onze Canada vakantie een geweldige ervaring geworden!

In de weken voorafgaand aan onze vakantie heeft hij het voor elkaar gekregen dat ik weer kon zitten en lopen,
voor mij een soort wonder! Ik had de hoop verloren dat ik de lange vliegreis zonder problemen zou doorstaan.
Wandelen en klimmen kwam in mijn fantasie al helemaal niet meer voor, maar daar was gelukkig de fysiotherapeut van Fysio van Hoof die met vakmanschap mijn heup en rugklachten oploste als sneeuw voor de zon.

Dank je wel!!!


Cristel – heup- & liesklachten

Al ruim 10 jaar pijnklachten in heup/ lies, waardoor ik steeds meer beperkt werd in het doen van ( dagelijkse ) dingen. Al op heel veel plaatsen geweest, maar niemand die me kon helpen.

Uiteindelijk ben ik bij Fysiotherapie van Hoof terecht gekomen. Hier hebben ze voor mij een programma opgesteld, die ik ben gaan volgen. En het resultaat is er… kan nu langer lopen met de hond zonder pijn, boodschappen doen zonder pijn. Op het werk moet ik veel lopen, dat gaat nu veel beter. Zelfs naar een dagje naar pretpark of dagje shoppen heb ik gedaan zonder pijn. Ben heel erg blij dat ik bij deze praktijk terecht ben gekomen. Echt een aanrader!


Madeleine – Nek- en rugklachten

Graag wil ik mijn complimenten en tevredenheid uitspreken voor weer een goede behandeling. Voor de tweede keer was ik weer bij dezelfde therapeut, nu met een andere klacht. Alles is verholpen, geen pijn meer en hij heeft me geholpen spieren te ontwikkelen zodat ik ook geen last meer heb van nek of rugklachten na het wekelijks paardrijden. Dus bij deze een zeer tevreden klant.


Frederique – NAH

1,5 jaar geleden heb ik een hersenbloeding en herseninfarct (beroerte) gehad en blijvend letsel aan over gehouden. Linkszijdig verlamd. Na maanden intern in een revalidatie centrum te hebben gerevalideerd en daarna poliklinisch mocht ik weer naar huis. Maar ik wilde wel verder blijven ontwikkelen in mijn revalidatie. Dus werd mij aangeraden om een paar keer per week naar een fysiotherapeut te gaan. Praktijk van Hoof staat hoog aangeschreven bij mijn revalidatie centrum. Er was een vestiging bij mij in de buurt: Dommelen.

Ik heb daar een intake gesprek gehad en er is samen met mij en mijn aangewezen therapeut een plan opgesteld waar we de komende maanden samen aan gaan werken. Wat ik als erg prettig heb ervaren is dat er ook rekening werd gehouden met mijn cognitieve achterstand. Alles ging in rustig overleg en er was altijd alle ruimte voor vragen en eigen inbreng.

Daarnaast was elke fysiotherapie sessie op maat en werd er duidelijk met mij gecommuniceerd waarom er bepaalde oefeningen werden gedaan. Ik ben nooit met tegenzin naar de fysio gegaan. Elke week zag ik vooruitgang. Zo nu en dan werd mijn vooruitgang ook gemeten door middel van testjes of om mijn bewegingen te filmen zodat ik later zelf terug kon kijken.

De ruimte bij Fysio van Hoof, Valkenswaard/Dommelen is erg overzichtelijk en van alle moderne fitness apparaten voorzien.

Ik heb er een goede, leerzame tijd gehad en raad het iedereen aan.


Hans – onderrug

Ik ben na een val met mijn snorfiets naar Fysio van Hoof gegaan. Ik had dientengevolge erg veel last van mijn onderrug. Bij het eerste consult constateerde mijn fysio een zwaar gekneusde bilspier die de pijn veroorzaakte. Binnen enkele behandelingen en de deskundigheid was ik snel van mijn klachten af.

Ik ben super tevreden over de deskundigheid en prettige manier waarop men met patiënten omgaat. Fysio van Hoof bedankt.


Truus – Manuele Therapie

Ik ben voorafgaand aan een schouderoperatie door de orthopeed aangeraden om naar de manuele therapeut bij Fysiotherapie Van Hoof te gaan. Eigenwijs als ik ben heb ik dat in eerste instantie niet gedaan (geen zin in het gereis) en heb zelf een adres gezocht dichterbij. Nu ben ik in al de jaren dat ik voor de een of andere klacht door een fysiotherapeut behandeld ben, altijd goed behandeld, maar je hebt goed, beter en best.

Na de schouderoperatie, na de controle en een tweede controle bij de orthopeed, werd ik weer dringend verzocht om dit keer eens wel te luisteren,  en dat heb ik toen ook gedaan. Ik moet eerlijk toegeven: dit is gewoon categorie ‘best’, en ik ben de behandelend therapeut dankbaar voor de goede zorgen, de goede raad, de uitstekende behandeling en het vriendelijke grapje op zijn tijd.


Anke – Zwanger en fit

Als je zwanger bent, is er al zoveel wat je niet mag. Bij van Hoof kun je onbezorgd sporten onder deskundige begeleiding en hoef je je dus niet zorgen te maken dat je iets doet wat niet mag.

De laatste 10 minuten is er nog een informatief praatje over telkens een ander onderwerp (waar ik persoonlijk veel aan heb gehad). Bovendien is het erg leuk om met andere zwangeren ervaringen en tips uit te wisselen. Kortom, echt een aanrader!


Rosita – Zwangerschapsfitness

De zwangerschapsfitness was erg leuk om te doen, verantwoord sporten, even een uurtje voor mezelf en in een groep van vrouwen die ook zwanger of net bevallen zijn.

Dat samen met relevante tips en informatie maakt het een super fijne zwangerschapscursus!


Anoniem – knieklachten

Tijdens een fysio-consult i.v.m. knieklachten kwam ook de pijn aan bod die ik, na 5 jaar, nog steeds ondervond van een litteken aan de enkel. Mijn fysiotherapeut stelde een speciale littekenmassage voor, niet op het litteken, dat zou door de helse pijn die ik dan kreeg niet mogelijk zijn, maar ernaast.

Na enkele massagebehandelingen is het voelbaar beter. De pijn is niet helemaal over maar toch wel voor zo’n 60% – 70% en dat is voor een litteken dat al zo oud is toch opmerkelijk en het is tevens verheugend dat dit nog mogelijk is. Echt boven verwachting. Hier kan ik mee vooruit, temeer dat ik geleerd heb zelfmassage toe te passen.


Kimberly – tossy III schouder revalidatie

Eind maart 2014 ben ik op mijn schouder geopereerd.  Na het informeren over een goede therapeut die gespecialiseerd is in schouder revalidatie, ben ik terecht gekomen bij Fysio- en Manuele Therapie van Hoof, en ik ben er heel blij om.

Ik ben begonnen met manuele therapie en kleine, gecontroleerde bewegingen thuis, toen doorgegaan naar 1x per week fysio (met oefeningen voor thuis) die opgebouwd werd tot 2x per week.  De deskundigheid en overzicht van de Fysiotherapeut kan ik zeker aanbevelen.

Tijdens periodes van twijfels en onzekerheid heeft hij mij altijd gerust kunnen stellen.  Ik ben door hem en zijn medewerkers heel goed geholpen.  (Daarnaast vind ik therapeutische dieptemassage complementair om de stijfheid te verminderen en littekens soepel te houden).

Sinds september ben ik gestopt met fysiotherapie, maar ik blijf 2x per week die oefeningen doen.  Nu is het ongeveer 8 maanden sinds mijn ongeluk en ik ben dik tevreden en erg dankbaar over de stabiliteit, mobiliteit en kracht die ik weer heb.


Bernadette – Oncologische revalidatie

Ik ben 12 weken bij Fysiotherapie Van Hoof geweest nadat ik geopereerd was aan borstkanker.

Er is een heel programma voor mij opgezet waarbij het onder meer de bedoeling was dat ik conditie zou terugwinnen via het oncologisch revalidatieprogramma Herstel en Balans.

En dat is heel goed gelukt. Ik heb enorm veel conditie teruggewonnen en dat heeft ook effect op het psychisch herstel. De groep waarmee ik tweemaal per week heb getraind, was een erg gezellige groep. Ik zou iedereen die door kanker is getroffen willen aanraden om ook hieraan deel te gaan nemen.

Het sporten met lotgenoten is erg fijn. Niet alleen om ervaringen te kunnen delen, maar ook om elkaar op te kunnen beuren als het even niet zo lekker gaat. Naast de revalidatietrainingen ben ik ook nog behandeld voor mijn schouder en voor oedeem in het littekengebied.

Na de operatie bleek namelijk dat ik mijn linkerarm niet goed omhoog kon krijgen. In het begin had ik ook veel pijn. Een deel van de pijn was toe te schrijven aan de operatie, maar niet alles.

De pijn die op de bovenkant van mijn schouder zat, ‘hoorde er echt niet bij’, zo werd mij al snel verteld. En daar kon ook echt wel iets aan gedaan worden. Ik ben hier met succes voor behandeld door een manueel therapeut en nu kan ik mijn arm al weer een hele tijd net zo goed gebruiken als de andere.

Ook ben ik behandeld voor het oedeem dat zich had gevormd in het littekengebied. Door een intensief behandeltraject werd er in no time resultaat geboekt en het oedeem is nu zo goed als weg. Ik vind het belangrijk hier nog te vermelden dat ik steeds bij alle therapeuten die mij behandeld en begeleid hebben bij Van Hoof met alles terecht kon.

Behalve dat ze allemaal met grote deskundigheid hun werk deden, kon ik ook altijd mijn verhaal bij ze kwijt en als ik het even niet meer zag zitten, wisten ze me weer zover op te beuren, dat ik de draad weer op kon pakken om door te gaan. Daarvoor wil ik het team van Fysio van Hoof heel erg bedanken.


Frank – schouder en enkel revalidatie

Even ‘n stukje op papier van twee (opeenvolgende) revalidaties bij Fysio van Hoof.

Vorig jaar juli ben ik geopereerd aan mijn schouder. Voor de kenners: een ‘Tossie 3–blessure. Die had ik opgelopen na een ongelukkige val met de mountainbike.

Voorzien van een nieuwe (donor)pees en enige weken rust een afspraak gemaakt voor fysiotherapie. Door Fysio Van Hoof weer op het ‘oude nivo’ gebracht. Met een duidelijke doelstelling (weer alles kunnen doen….) aan de slag gegaan. Voornamelijk steeds heel vroeg in het zaaltje in Westerhoven aan het ‘oude ijzer’ gehangen. Dit klinkt heel simpel maar alles onder deskundige begeleiding. Therapeut hield duidelijk vinger aan de pols en koos zorgvuldig de oefeningen uit.

Eind januari 2014 het doel bereikt en blij dat ik weer alles kon en mocht doen.

Amper een week later, nog steeds blij, stapte ik op m’n motor voor een mooi tochtje.

Nog geen 10 km van huis werd ik met hoge snelheid van achteren aan gereden. Resultaat: diverse schaafwonden en een gebroken enkel.

Dus weer afspraken maken…………

Na 3 weken Olympische Winterspelen kijken liggend op de bank kwam therapeut voor de eerste sessie aan huis. Ook nu weer een doelstelling opgemaakt. Deze keer met datum. Klaar zijn voor de vakantieperiode!

Door therapeut werd een stappenplan uitgestippeld waarbij ik ook de gevaren ‘van te hard willen gaan’ uitgelegd kreeg. De eerste weken diverse malen huisbezoeken en huiswerk opgekregen.

Daarna met de krukken naar de zaal in Dommelen. Ook nu weer een deskundige begeleiding en bijstelling daar waar nodig. Na de volgende 3 weken gingen de krukken retour naar de Zorg en was ik op een nivo dat ik de dag/dagelijkse dingen weer kon doen.

De laatste maanden is gewerkt aan het terug krijgen van ‘stabiliteit en explosiviteit’. Begin juli, ruim voor het begin van mijn vakantie, een spannend spring- en hinktestje gedaan. Volgende therapeut was ik geslaagd in het halen van de doelstelling.

Terugkijkend op de twee revalidaties kan ik schrijven dat ik zeer deskundig begeleid ben. Zeker de persoonlijke aandacht heb ik als heel prettig ervaren.

Ben zowat een jaartje ‘vaste klant’ geweest maar hoop de fysio-afspraken een hele tijd uit mijn agenda te konden houden…………


Marion – hernia

In juni werd ik door een onoplettende automobilist, die zonder te kijken afsloeg, van mijn motor gereden. De gehele linkerzijde van mijn lichaam was gekneusd en een lange tijd van erg langzaam herstel brak aan. Door pijn aan mijn linker sleutelbeen sliep ik ‘s nachts slecht en moest ik me regelmatig verplaatsen naar mijn rechterzijde. Toen het eind november langzaamaan beter leek te gaan knakte er ‘s nachts, tijdens het omdraaien, iets in mijn nek waarna ik eerst een paar dagen een stijve nek had en daarna hevige pijn in mijn arm kreeg. Na een paar weken van rust houden en bezoeken afleggen aan het ziekenhuis voor MRI scan en gesprekken met de neuroloog bleek ik een nekhernia te hebben. De neuroloog verwees mij door naar Fysio- en Manuele Therapie van Hoof.

Tijdens de eerste paar bezoeken deed de therapeut enkele voorzichtige behandelingen en daarna werd ik aan de nekoefeningen gezet. Twee keer per week moest ik dat hele eind naar Dommelen rijden en van die saaie oefeningen doen  waarbij ik met een band om mijn hoofd door bewegingen gewichtjes moest heffen, telkens een beetje meer.  Dit bleek al snel vruchten af te werpen want de pijn werd al snel minder. Om de nekspieren voldoende sterk te krijgen moesten de oefeningen echter lange tijd herhaald worden totdat ik op een bepaald gewicht zat.

In de maanden die volgde dacht de therapeut telkens mee door oefeningen aan te bieden die gericht op mijn werk waren zodat ik sneller weer aan de slag kon en kreeg ik ook oefeningen mee die ik thuis kon doen. Toen ik na verloop van tijd aangaf dat ik naar aanleiding van het ongeval nog steeds veel last had van mijn linker sleutelbeen en mijn linker enkel, werd hier ook aandacht aan besteed. Eerst heeft de therapeut twee keer een behandeling aan mijn schouder gewijd waarna de pijn gewoon helemaal weg was. Dit was in februari en ik had dus al slapeloze nachten van mijn sleutelbeen sinds juni het jaar ervoor, ik was hier uiteraard erg blij mee. Uiteindelijk werd ook de pijn aan mijn enkel na een enkele behandeling duidelijk minder en nadat ik snel genoeg al weer hard kon lopen was ik helemaal gelukkig.

Ik wil jullie daarom hartelijk danken voor de uitermate goede behandeling die is gegeven. Door mee te denken en verder te denken , is er niet alleen voor gezorgd dat mijn klachten naar aanleiding van de hernia verdwenen maar ook de andere klachten waarmee ik al geruime tijd mee liep.

Mocht therapie nog eens nodig zijn dan zal dit in ieder geval via jullie praktijk zijn. Jullie hebben er een tevreden klant bij!


Nienke – Zwanger en fit

In alle drie mijn zwangerschappen heb ik met veel plezier deelgenomen aan de zwanger en fit lessen in Westerhoven. In de eerste zwangerschap ben ik daar wat later in de zwangerschap mee begonnen. In de tweede zwangerschap had ik al vroeg pijn in mijn rug. Daarom ben ik toen al vrij snel gestart met zwanger en fit. Dit wierp zijn vruchten af! Tot aan het einde van de zwangerschap kon ik bijna alles zonder klachten blijven doen. Bij bekkenklachten hielpen de tips en uitleg over het bekkenbodem gebied en hoe je dat kunt opvangen met andere spieren. De spierversterkende oefeningen hielpen daar ook zeker bij. Al met al vond ik het een leuke en gezellige tijd. Tijdens het sporten en de interessante uitleg aan het einde van het lesuur was er namelijk ook tijd om met andere zwangere vrouwen bij te kletsen.

Na de zwangerschap kom ik zeker hier weer sporten om onder de juiste begeleiding weer op mijn oude gewicht en conditie te komen!


Jolande – schouderrevalidatie

Ik wil jullie graag bedanken voor de geweldige begeleiding zowel voor als na de operatie aan mijn schouder. Door de intensieve behandeling vooraf ben ik in een uitstekende conditie aan de operatie begonnen. Hierdoor is er tijdens de operatie een maximaal resultaat behaald en kon ik snel erna aan de revalidatie beginnen. Ook dat traject is ontzettend goed verlopen. Binnen 4 weken kon ik weer autorijden en door de prettige en stimulerende begeleiding kan ik ruim 5 maanden na de operatie zeggen dat ik volledig ben hersteld. Ik ben verlost van de pijn en mijn schouder functioneert weer als vanouds.

Nogmaals heel  erg bedankt.


Cootje – hartrevalidatie

Ik heb 12 weken lang hart revalidatie gedaan bij de Fysiotherapie van Hoof in Dommelen.

Ik ben vol lof over de begeleiding door Norbert, die mij goed in de gaten hield en aan de bel trok toen mijn conditie niet genoeg verbeterde. Daardoor bleek dat dat niet aan mijn hart lag, maar dat ik bloedarmoede had. Die is intussen verholpen en ik voel me stukken beter. Mijn conditie is nu weer op het niveau van voor de hartproblemen, en daar ben ik blij mee. Ik houd niet echt van sportscholen, en dat is niet veranderd, maar dit is wel een heel goede!


Anneke –  de Oncologische Revalidatie

Ik heb de afgelopen 3 maanden gesport bij Fysio- en Manuele Therapie van Hoof In Westerhoven. Ik deed mee aan het programma Herstel en Balans om conditie en spierkracht op te bouwen na de diagnose borstkanker. Ik heb dit als heel prettig ervaren en ben goed en professioneel begeleid.

Elke maand werd je getest en werd er aan de hand van de resultaten een nieuwtrainingsschema voor je opgesteld. Ik heb al veel aan spierkracht en conditie teruggewonnen en ben dankbaar dat ze mij zijn blijven motiveren en me goed hebben ondersteund om weer het oude Anneke te worden.

Jullie hebben het super gedaan!


Theo – beweegmodule

De beweegmodule die ik in winterperiode 3 maanden gedaan heb voor conditie, kracht en lenigheid.

is door mij bijzonder goed ervaren. Complimenten voor therapeut die dit vakkundig begeleidde.


Marian – nek /schouder en rug

Eindelijk van mijn pijn af! Na jarenlang hulp te hebben gezocht ,van diverse therapeuten. Die mij nooit langdurig van mijn klachten af konden helpen. Kwam ik via het ziekenhuis terecht bij fysio en manuele therapie van hoof. Die kijken onder andere ook naar de coördinatie/stabiliteit en de motoriek van mensen. Als dat niet goed is, kan dat veel klachten opleveren. Ik dacht dat mijn klachten van een beknelling in mijn schouder vandaan kwam, Máár de pijn kwam vanuit mijn nek ,die onstabiel bleek te zijn! Door gericht te trainen bij jullie ,aan medische apparaten, ben ik na jaren, eindelijk pijn vrij! Ik wil jullie hiervoor hartelijk bedanken!


Rinus – Schouderklachten

Na ruim een jaar van pijn in armen en schouders, wat alleen maar erger werd, uiteindelijk naar de huisarts. De gedachte dat het wel vanzelf over zou gaan kon ik volgens de arts dus wel vergeten.

De conclusie bleek te zijn; vastzittende schouders en spieren alsook de aanhechting daarvan. Ik werd geadviseerd eens te gaan praten met Van Hoof Fysio in Dommelen. Na een prettig kennismakingsgesprek bij de fysio stond ook gelijk al, een plan van aanpak vast. Met vaardige hand wist de fysio mijn schouder en spieren lost te wurmen. Na de eerste sessie voelde ik al meteen al het iets beter ging. Als van een strenge juf, kreeg ik ook mijn thuisoefeningen toebedeeld.

Na een 8-tal bezoeken ben ik volledig van de pijn af en voel ik me weer een stuk jonger.

Na een jaar van afzien, in enkele weken weer volledig hersteld.

Klasse, dank


Janet – Bladel – Rugklachten – (61 jaar)

Mijn ervaringen bij van Hoof Fysiotherapie:

Ik heb al jaren last van pijn in de onderrug met vooral uitstraling naar mijn linkerbil en- been. Na onderzoek bleek dat dit veroorzaakt wordt door slijtage van L3-4-5-S1 li > re. Weinig aan te doen dus. Als ik echt erg veel last had en Paracetamol niet hielp kreeg ik van de huisarts Naproxen of Diclofenac voorgeschreven en dat verminderde de klachten dan weer voor een tijdje. Ik kreeg echter een ernstige allergische reactie op deze medicijnen dus die mocht ik niet meer gebruiken met als gevolg dat ik in hele slechte periodes morfinepleisters gebruikt heb waar ik ook nog eens suf van werd.

Ik ging ook wekelijks naar een andere fysiotherapeut waar ik gemasseerd werd, dat hielp niet afdoende en de klachten bleven. Toen na aandringen van de huisarts naar de chiropractor, dit was echt rampzalig, na 10 behandelingen was de pijn alleen maar erger geworden dus daar maar mee gestopt. De conclusie van de huisarts was dat ik er dan maar mee moest leren leven. Dat vond ik niet zo’n prettig vooruitzicht op 58 jarige leeftijd.

Ik heb toen een verwijzing naar de pijnpoli van het MMC in Eindhoven gevraagd en gekregen.

Ik was na 3 behandelingen redelijk pijn vrij en kon meestal zonder medicijnen weer van alles doen ook mijn paard weer rijden. Na 2 jaar begonnen de klachten weer steeds erger te worden met ook een aantal “spit” aanvallen en ben ik weer behandeld bij de pijnpoli. Ditmaal moest ik als aanvulling op deze behandeling naar de fysiotherapeut en niet in Bladel waar ik woon maar naar Fysiotherapie van Hoof in Dommelen. Ik stond zeer sceptisch tegenover behandelingen door een fysiotherapeut gezien de resultaten in het verleden.

Maar achteraf ben ik heel blij dat ik in Dommelen behandeld ben!

De eerste behandelingen is het bindweefsel op mijn rug los gemasseerd, niet bepaald een pretje maar hoog nodig want alles bleek echt heel vast te zitten, daarna manuele therapie en ik kreeg ook oefeningen die ik thuis dagelijks moest doen.

Na een aantal behandelingen kon ik door naar de oefentherapie in de sportzaal. Daar hebben we heel veel balans, conditie en krachtoefeningen gedaan.

Mijn algehele conditie is heel erg verbeterd en ook mijn balans is veel beter geworden, bovendien voel ik me een stuk fitter dan voorheen.

De pijnklachten zijn veel minder geworden en ik kan nu zonder medicijnen probleemloos het huishouden weer helemaal zelf doen (tot blijdschap van mijn partner….), ik wandel veel met onze hond en rijdt ook weer paard!

Om de klachten ook duurzaam onder controle te houden is me aangeraden om met de medische fitness door te gaan.

Bedankt voor de professionele behandeling, de persoonlijke aandacht en de gezellige sfeer!


Ronald – Bergeijk – Onderbeen (44 jaar)

Omdat ik pijnklachten had aan mijn rechter knie en regelmatig struikelde kwam ik terecht bij een fysiotherapeut bij Fysiotherapie Van Hoof.

Omdat ik littekens heb op mijn rechter onderbeen die mogelijk verband hadden met de klachten werd ik na een eerste behandeling door een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in knieklachten doorverwezen naar een collega die littekens behandelt. De behandeling van de littekens gaf direct effect. De spieren van mijn voet gingen beter bewegen en mijn huid en littekens werden rustiger en minder gevoelig.

De pijnklachten in mijn rechter knie verdwenen doordat de stand van mijn voet en het bewegen verbeterde.
Omdat ik zwakke voetheffers had adviseerde de fysiotherapeut mij een foot – up. Dit is een hulpmiddel om het heffen van de voet makkelijker te maken. Hierdoor struikel ik minder en wordt mijn been minder moe.
De krampen die ik vaak s nachts had zijn verdwenen. Op advies van de fysiotherapeut ga ik nu dagelijks minstens een half uur bewegen om te zorgen dat mijn conditie verbetert.

Ik ben verrast over het effect van littekenbehandeling en zeer tevreden over het resultaat .


Dhr Pas – Valkenswaard – Schouderrevalidatie – (68 jaar)

Vandaag heb ik de eind evaluatie van de revalidatie van mijn linkerschouder (peesscheur) gehad. Het resultaat is beter dan ik een jaar geleden na mijn operatie had durven verwachten ( Na mijn gesprek met Dr Bonneux).Naar mijn gevoel door de goede samenwerking van de twee fysiotherapeuten waarin toch ieder zijn eigen benadering had maar in open en goed overleg ook naar mij toe ,en soms een uitstapje naar manuele therapie. Alles onder een dak! Omdat zij er vanuit gingen dat dat een toegevoegde waarde had getuigt van vakvrouw/man schap en teamgeest waaraan ik dit resultaat dank!!! Chapeau en bedankt.


Yvette – Kinderfysiotherapie

Ons kindje is 8 weken te vroeg geboren.
Sinsdien komt de kinderfysiotherapeute langs aan huis.
Ik (en vooral mijn kind) vind het erg fijn als ze er is.
Ze geeft ons goede, persoonlijke begeleiding en adviezen!


Mevr.  Bouwman – Estoquia / Veldhoven / hoofdpijn & nek & arm (39 jaar)

Nadat ik midden in een kettingbotsing was beland had hoofdpijn , pijn in mijn nek en schouderblad  en kreeg ik uitstraling naar mijn arm. Via de dokter ben ik beland  bij een kliniek in Mill. De nek schouder specialist (orthopeed)  heeft ons toen na onderzoek door verwezen naar Fysio en Manuele therapie van Hoof. We hebben hier denk ik een van de beste manuele fysiotherapeut van Nederland ontmoet. De handelwijze en persoonlijke begeleiding is geweldig goed. Vanaf dag één is er verbetering opgetreden door de goede diagnose en behandeling die ik daar gekregen heb. Dank zij hem ben ik goed op weg weer gezond te worden.


Will Zwaans – Budel – (59 jaar)

Mijn algemene ervaring met Fysio- en Manuele Therapie Van Hoof: Ze nemen ruim de tijd om naar je verhaal en klachten te luisteren. Goede adviezen. Duidelijk uitleg over de klachten en eventuele behandeling. Goede nazorg. En optimale aandacht. Wat belangrijk voor mij was de flexibiliteit om een afspraak te maken. Je kunt s ’morgens vroeg voor het werk terecht. Collega fysiotherapeuten staan open voor andere specialisten als klachten niet verbeteren of stil staan. Er wordt dan gezocht waar men het beste naar toe kan gaan. Een praktijk zoals het moet zijn. Er zijn momenten geweest dat ik bang was dat het niet goed meer zou komen. Maar ik zag hoe serieus mijn klachten werden genomen, gaf mij moed om door te gaan. Ik ben nu super tevreden over de behandeling, geen klachten meer en is het weer mogelijk om te golfen. Persoonlijke, professionele begeleiding, met goede resultaten. Top praktijk.

Bedankt voor jullie deskundige begeleiding, begrip, geduld, gezelligheid, en vooral dat jullie mijn handicap (op dat moment) serieus namen. Veel dank.


Margreet Ferguson – Oedeem

Ik had last van oedeem en lymfoedeem waardoor het lopen beperkt was en mijn benen zo dik waren dat ik mijn schoenen niet meer aan kon. Met behulp van oedeemtherapie/lymfedrainage gaat het nu een stuk beter, ik moet nog wel steunkousen dragen.

Op mijn buik had ik veel bindweefselvorming na een operatie in 1998 en 2000 waardoor oedeem was ontstaan.
Zelfs na zoveel jaar na de operaties kan men nog goede resultaten bereiken.

Mijn buik is nu weer soepel waardoor het vocht beter zijn weg kan vinden.
Door de professionele hulp van de therapeuten hebben we dit resultaat kunnen bereiken.
De behandelingen heb ik als prettig en aangenaam  ervaren.

Bedankt!!!!


Jos van der Heijden – Heup
De revalidatie van mijn heup is uitstekend verlopen. Daar waren de trainingen in Dommelen en Westerhoven onder jullie begeleiding een belangrijk onderdeel van.

Na de trainingen bij jullie ben ik meteen verder gaan sporten bij het fitnesscentum in Eersel, waar ik 2 keer per week ongeveer anderhalf uur train, waarbij ik een goede verdeling maak tussen oefeningen en cardio. Ook wandel en fiets ik regelmatig zonder te overdrijven. Hardlopen doe ik niet omdat dit ten koste zou gaan van de levensduur van de heup. Ook op het werk gaat het uitstekend. Het is elke dag nog steeds een genot om zonder pijn te werken. Wat me ook is opgevallen dat ik ook na een half jaar tot nu toe nog steeds merk dat ik vooruitgang boek. Ik heb voor mijn gevoel de juiste mix gevonden tussen fanatisme en geduld.

Dus wel regelmatig trainen, maar niet overdrijven.


Petra van Kuijk – Bladel – Schouder en arm (51jaar).
Ik wil graag mijn ervaring delen met vrouwen die een pijnlijke arm en/of  schouder hebben zoals ik destijds na een gehele borstverwijdering met okseltoilet, ten gevolge van borstkanker.

Op het moment dat ik hoorde dat ik borstkanker had was het niet te bevatten. Nadat het een paar dagen was ingezonken kreeg ik een ongelooflijke vechtlust en was geen onderzoek te zwaar, en geen kuur te erg (wat het natuurlijk zeker wel was maar de kracht van overleven was groot). Toen de chemokuren voorbij waren volgde een operatie waar ik goed doorheen rolde.

Ik kreeg een hoop rek- en strek oefeningen mee naar huis om mijn arm soepel te houden en ik ging vol goede moed aan de slag. Na een paar maanden mocht ik meedoen aan de oncologische revalidatie en ook daar stortte ik mij volledig op. Beter worden was de drive. Maar na 2 maanden revalidatie ging het mis : ik kon steeds minder met mijn rechterarm. Bepaalde oefeningen werden heel pijnlijk dus na overleg moest ik die oefeningen voor mijn arm staken. Het leek wel of de huid in mijn oksel steeds korter werd. Ik kreeg ontzettend veel pijn in de schouderkop en in mijn bovenarm. Ik kon mijn arm niet meer op ellebooghoogte krijgen en zelfs autorijden ging niet meer. Ik ging mijn arm minder bewegen en dus werd de huid van de wond en onder mijn oksel steeds stugger en strakker. Ik hield hem angstvallig tegen mijn lichaam en als ik af en toe een onverwachte beweging maakte kon ik wel janken van de pijn in mijn schouder. De sportarts in het ziekenhuis zei mij dat het waarschijnlijk een “frozen schoulder” was en dat daar niet zoveel aan gedaan kon worden.

Maar met zoveel pijn kon ik niet meer functioneren en dat komt je herstelproces niet ten goede. Heb je alles gehad zit je met zo’n arm.  Via praktijk van Hoof in Westerhoven, waar ik de oncologische revalidatie kreeg werd er voorgesteld om me aan te melden voor fysiotherapie. Ze zijn gespecialiseerd in oedeemtherapie en mammacare binnen deze praktijk. Hoewel mijn arm niet dik was van het vocht kon het mij wellicht helpen. Ik voelde mij meteen begrepen; ze gaven mij het vertrouwen dat er wel degelijk iets aan deze arm te doen was. Ze vertelden mij dat ik het moest zien alsof ik in een te krap jasje zat. Er moest ruimte komen onder mijn arm zodat in het schoudergewricht de kop en kom niet tegen elkaar kwamen, omdat deze door de te krappe jas naar beneden werd getrokken.  Na een aantal behandelingen ging mijn armmobiliteit met sprongen vooruit.

De aanpak met deze speciale myofasciale therapie was precies wat mijn arm nodig had. Ze masseerden het bindweefsel los waardoor er meer ruimte kwam onder mijn arm en zo het schoudergewricht vrij kon bewegen zonder pijn. Zelfs het litteken van de operatie werd van een strakke rode streep van het borstbeen tot onder de oksel, een mooi wit litteken, dat soepel was en bijna niet meer opviel. Natuurlijk kreeg ik de nodige oefeningen mee naar huis die ik vol overgave deed want ik merkte per dag dat het beter ging. Inmiddels gaat het zo goed met mijn arm dat de behandelingen niet meer nodig zijn. De oefeningen blijf ik echter braaf doen want  ik ben van mening dat dat mijn arm ten goede komt.

Bij de oncoloog in het ziekenhuis heb ik mijn armproblemen besproken maar daar werd verteld dat de klachten die ik had weleens voor kwamen maar niet zo vaak. In de wandelgangen hoor ik echter hele andere verhalen. Diverse vrouwen die ik door deze ziekte heb leren kennen hebben vergelijkbare klachten en herkennen mijn verhaal en ik dat van hun. Als ik vertel over mijn arm die niet meer te gebruiken was van de pijn en nu pijnloos werkt zie ik ze verbaasd kijken en willen onmiddellijk weten hoe ik dat voor elkaar heb gekregen. Met liefde en plezier vertel ik mijn verhaal. Ze hebben me echt geholpen mijn leven weer op de rit te krijgen. Inmiddels ben ik weer volledig aan het werk en het leven lacht me weer toe.

O ja, toen ik een aantal maanden later bij de sportarts op controle moest komen keek ze me met veel sympathie aan en vroeg “hoe gaat het nu, al wat beter?”

Ik gooide spontaan mijn arm de lucht in en zei. ”Kijk, het gaat heel goed”.  Ze viel bijna van haar stoel van ongeloof. Meteen wilde ze weten hoe ik dat gedaan had. Dus ja, daar kwam het hele verhaal weer en ook zij wilde onmiddellijk  weten wie, wat gedaan had. Ze heeft alles genoteerd en ze was heel geïnteresseerd. Ik hoop dat ook in het ziekenhuis de mensen meer informatie krijgen over deze myofasciale therapie die heel wat pijnlijke klachten kan verhelpen.

Dus voor alle vrouwen die denken aan mijn arm is niets te doen: geef niet op, blijf zoeken en vragen. Het is de moeite waard.


Louise V. (Nuenen)
Ik ben jullie erg dankbaar voor wat we bereikt hebben. Door jullie doeltreffend aanwijzingen heb ik veel vertrouwen teruggekregen en zijn mijn fysieke klachten voor overgrote deel weer opgeheven. Valkenswaard is eindje weg, maar het was geen onplezierige opgave.


Marianne van der Made (Dommelen)

Na een intake-gesprek op Blixembosch bleek dat zij niets extra’s voor mij konden betekenen. Dit dankzij de goede begeleiding van Fysio- en Manuele Therapie Van Hoof. Pluim op jullie hoed!


Rijk van der Meulen (Heeze)

Alles bij elkaar ben ik een jaar geblesseerd geweest (rug en liesklachten). Voor mij als topsporter een hele vervelende tijd. Uiteindelijk is mij geadviseerd naar de manuele therapie te gaan. Praktijk van Hoof heeft vanaf het begin een duidelijke diagnose gesteld en mij uitstekend begeleid. Inmiddels ben ik weer vol aan de bak op het hockeyveld


Loes Mollen

Al 5 jaar liep ik rond met pijn in mijn elleboog na een val. Ziekenhuis in, ziekenhuis uit, naar Breda geweest en daar ben ik 2 jaar geleden geopereerd. Echter waren de klachten niet verdwenen, ging terug en kreeg daar het advies een revalidatietherapeut te gaan bezoeken om het draaglijker te maken. Ik was zeer teleurgesteld en ging voor raad naar mijn huisarts. Die wees me door naar fysiotherapie van Hoof. Ik had weinig vertrouwen meer dat ik ooit nog van mijn klachten af zou komen. Maar wonder boven wonder wisten ze me van mijn pijn af te helpen, raar maar waar kwam de pijn uit mijn nek en schouders. Toen ik dat hoorde dacht ik echt ‘wat?!’. Het is echt fantastisch wat er gebeurd is, ik ben van de pijn af! Hoppa! Bedankt voor alles.


Rian Uitjens
Ik kreeg van de huisarts het advies om naar de therapie te gaan. Omdat mijn man goede ervaringen heeft met fysio van Hoof was voor mij de keuze niet moeilijk. Ik nam telefonisch contact op en werd vriendelijk te woord gestaan, ik stond er van te kijken dat ik al binnen 3 dagen terecht kon.
Na een paar behandelingen bleek dat ik beter bij een andere therapeute in behandeling kon gaan omdat zij gespecialiseerd was in mijn aandoening.
Super dat hier naar gekeken wordt. Ik heb de fysio behandelingen altijd als positief ervaren, ondanks de pijnen die dit soms met zich mee bracht.
Als het nodig was werd ik ook nog naar een oedeemtherapeute doorverwezen, dit heeft me ook zeker goed gedaan.
Al met al ben ik zeer te spreken over de vaardigheden van de therapeuten en de manier van behandelen. Ik zal zeker mensen aanraden om voor therapeutische behandelingen naar fysio van Hoof te gaan.


Ricolette Diepstraten-Hermkens (Eindhoven)

In september belde ik de huisarts met stijve nekklachten, klachten die ik wel vaker had maar nu bleven de klachten twee weken aanhouden en vond ik dat ik iets moest doen. De huisarts stuurde mij, zonder mij gezien te hebben, naar de fysiotherapeut die bij haar in de praktijk werkte.

Ik kon snel terecht en werd na een intake met mijn toestemming gemasseerd door de stagiaire. Ik werd weggestuurd op een donderdagmiddag met de boodschap dat de pijn mogelijk eerst heftiger zou worden. Dat was ook zo, die donderdagavond liep ik huilend door het huis…. De pijn was dermate heftig dat ik aan niets anders meer kon denken. Mijn hele arm deed zeer en leek wel 100 kg te wegen.

Vrijdagmorgen fysio gebeld, doorgestuurd naar huisarts die mij vertelde dat het wel een nekhernia zou zijn, morfine, paracetamol, diazepam en ibuprofen meegekregen om op dinsdag naar de neuroloog te gaan.
Drie maanden ben ik wekelijks gemasseerd door de fysiotherapeut, advies rustig aan doen, de morfine werd alleen maar opgevoerd en geen mens heeft ooit echt naar me geluisterd.

Toen ik tegen de fysiotherapeut zei dat ik naar een ostheopaat wilde gaan zei hij dat dit mensen waren die alleen hun zakken wilden vullen. Dat was voor mij een reden om geplande afspraken af te zeggen en NOOIT meer naar een fysiotherapeut te gaan.

De ostheopaat adviseerde mij om wel een MRI te laten maken en naar de pijnpoli te gaan. Via de neuroloog kreeg ik een doorverwijzing en vanaf toen voelde ik me ook serieus genomen. De specialist op de pijnpoli adviseerde me naar van Hoof fysiotherapeuten te gaan.

Had ik dat maar eerder gedaan, dan die maandenlange medicatie niet nodig geweest, ik ben gewoon doorgegaan met werken maar voelde me altijd suf door de morfine. Niet alert ook!

Op 15 januari begon ik met de fysio in Valkenswaard, 2x per week “sporten” onder begeleiding en 1x per week manuele therapie. Vanaf het eerste moment ging het beter, ik begreep ook dat ik soms gewoon door de pijn heen moest, door goede uitleg wist ik wat ik wel en niet mocht voelen.
Eind april ben ik weer naar mijn eigen sportschool gegaan, half mei ben ik nog een keer terug geweest om het traject af te sluiten.

Ik zeg niet dat mijn klachten voor 100% weg zijn, daar staat ook een jaar voor, het is nu net juli. Ik functioneer echter weer normaal en weet wanneer ik mijn rust moet nemen. Ik blijf lekker sporten, twee keer per week en iedere keer lukt er meer.

Al ik nog ooit denk weer naar een fysiotherapeut te moeten dan ga ik naar Valkenswaard. Als ik iemand een advies zou moeten geven dan is het in ieder geval om te luisteren naar je gevoel.
Ik sta nu niet meer sceptisch tegenover fysiotherapie, eigenlijk weet je best snel dat medische hulp niet deugt, maar het blijft altijd een onderbuik gevoel.

Blij dat er uiteindelijk mensen waren die me wel een goed advies gaven!


Jan Bartholomeus

Reeds jaren heb ik last van m´n luchtwegen, met diverse malen longontsteking en ziekenhuisopnamen tot gevolg. Ook m´n lichamelijke conditie liet daardoor te wensen over. Op advies van de longarts ben ik toen therapie gaan doen, en heb me gemeld bij paramedisch centrum Van Hoof. Na ruim 20 behandelingen bij fysiotherapie Van Hoof is mijn conditie geweldig verbeterd. Ik kan nu weer zonder problemen fietsen, lopen, en, voor mij erg belangrijk, muziek maken op m´n trombone. Dank je wel voor jullie deskundige hulp en advies.


Tony Roosen

Na 2 jaar dokteren en pijnbestrijding kwam ik via de orthopeed bij fysiotherapie Van Hoof in Dommelen. Mijn klachten bestonden uit altijd pijn in mijn heup en lies met uitstraling naar de zijkant van mijn been ook ‘s nachts minstens 5 keer wakker van de pijn, niet verder kunnen lopen dan 5 min. Dit kwam door vernauwing in de ruggenwervel waardoor zenuwen klem kwamen te zitten.(L4-L5-S1). Bij fysiotherapie  Van Hoof hebben ze er voor gezorgd dat ik weer mobiel ben, weer gewoon kan slapen zonder wakker te worden van de pijn, minstens anderhalf uur kan wandelen en gewoon op de bank zitten. Dit had ik nooit verwacht, heb menig keer gedacht om het bijltje er bij neer te gooien. Maar dankzij de behandeling in de kamer i.c.m. de oefentherapie die ik heb mogen doen, ben ik weer een gelukkig mens. Ik dank jullie voor alles. Hartelijke groet


Karin van de Sande

Als ik last krijg van mijn nek c.q. schouders dan maak ik een afspraak bij Fysio- en Manuele Therapie Van Hoof en ben ik snel weer van mijn klachten af.


Nelleke Maas
Ik was al overal geweest met mijn schouderklachten en niets hielp. Toen moest ik van de orthopeed naar Fysio- en Manuele Therapie Van Hoof en na een paar keer was ik van mijn klachten af. Ook de gemoedelijke sfeer vond ik heel plezierig.

Bedankt voor alles.


Does de Koning
Een spierontsteking zorgde voor veel irritatie in mijn rechterarm. Het centrum van Van Hoof zorgde dat alles weer dragelijk werd en ik soepel kan functioneren.

Heren, dames bedankt.


Frank Paumen
18 jaar geleden zat mijn ruggenwervel ter hoogte van mijn nek enorm vast, o.a. door spanning waardoor ik moeilijk functioneerde. Na verwijzing, door mijn huisarts, naar fysiopraktijk van Hoof is door diverse therapeuten gezorgd dat de nek en schouders weer redelijk normaal konden functioneren. Complimenten voor de werkzaamheden van deze mensen. Ook na het verkrijgen van twee nieuwe heupen, zorgde het centrum voor een optimale begeleiding en een voorspoedig herstel. Een instituut om trots op te zijn dit in de directe woonomgeving te hebben. Zit dan ook nu al drie jaar op medische fitness een echte aanrader.