Fysiotherapie en Manuele therapie Van Hoof

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Een sportfysiotherapeut heeft na de studie Fysiotherapie een meerjarige masteropleiding Sportfysiotherapie gevolgd. Een sportfysiotherapeut houdt zich onder andere bezig met de revalidatie en fysieke training van top- en breedtesporters maar ook met de beweegprogramma’s voor mensen met chronische ziektebeelden.

Actieve revalidatie en/of preventie staat hierbij op de voorgrond. Er wordt een analyse van de sport en de blessure van het bewegingsapparaat gemaakt en gekeken naar de mogelijkheden tot terugkeer in de gewenste sport of activiteit. Dit vormt de basis voor uw revalidatietraining/traject.

Wanneer sportfysiotherapie?
Een sportfysiotherapeut richt zich na een blessure op het herstel van de blessure en terugkeer in uw sport. De blessure kan veroorzaakt zijn door een sport, maar dat hoeft niet. De therapie richt zich op het versterken van de spieren en het normaliseren van bewegingspatronen, verbeteren van de actieve stabiliteit en het verbeteren van het uithoudingsvermogen. Indien gewenst volgen er oefeningen en trainingen die gericht zijn op het volledig hervatten van de sport. Ook als u geen klachten heeft kunt u voor advies, fysieke training of blessurepreventie programma’s voor uzelf of de sportvereniging terecht bij de sportfysiotherapeut.

De sportfysiotherapeuten bieden hulp bij het revalideren bij enkelverzwikkingen, kruisbandletsels (voorste- en achterste kruisband), kniebandletsel, heup- en rugblessures maar ook bij schouder of elleboog/handletsels. Daarnaast zijn ze ook betrokken bij herstel en beweegprogramma’s voor chronisch zieken.

Onze sportfysiotherpeuten werken nauw samen met sportartsen, orthopeden en chirurgen.

Doel van sportfysiotherapie
Uiteindelijk is herstel van de blessure en hervatting van sport of activiteit of het verbeteren van uw prestatie het doel van sportfysiotherapie. Andere doelen zijn het verbeteren van kracht, stabiliteit en uithoudingsvermogen en het voorkomen van herhaling van de blessure.

Lees ook onze blogs over sportfysiotherapie. Hier stellen wij onze sportfysio’s ook graag even voor.

Download hier de folder sportfysiotherapie